Αργολίδα & Ολυμπία

Διάρκεια περιήγησης: 2 ημέρες 1 διανυκτέρευση

Ημέρα 1:

Ο πρώτος προορισμός θα είναι το κανάλι της Κορίνθου όπου θα σταματήσετε για λίγο για να απολαύσετε την εκπληκτική θέα των πλοίων που περνούν ακριβώς κάτω από τα πόδια σας. Στη συνέχεια, θα επισκεφθείτε την αρχαία πόλη της Κορίνθου όπου ο Άγιος Παύλος έζησε και κήρυξε για δύο χρόνια, συνεχίζουμε για τις Μυκήνες για να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο που περιλαμβάνει την Ακρόπολη των Μυκηνών με τα τεράστια οχυρωματικά τείχη, την Πύλη των Λεόντων και τον περίφημο τάφο του Αγαμέμνονα ή τον τάφο του Ατρέα. Στη συνέχεια θα κατευθυνθείτε προς το Ναύπλιο, το οποίο ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας τον 19ο αιώνα. Η γραφική παραθαλάσσια πόλη με το ιστορικό κέντρο και το Παλαμήδι στην κορυφή του λόφου είναι επίσης δημοφιλής προορισμός για τους Έλληνες.

Μετά το μεσημεριανό γεύμα, θα επισκεφθείτε την Επίδαυρο και το αρχαίο θέατρο, διάσημα για την εξαιρετική ακουστική της. Το θέατρο, που χτίστηκε τον 4ο αιώνα π.Χ., είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα θέατρα στην Ελλάδα και χρησιμοποιείται ακόμα σήμερα καθώς φιλοξενεί το Φεστιβάλ Επιδαύρου κάθε καλοκαίρι. Ακριβώς δίπλα στο θέατρο μπορείτε να επισκεφθείτε το Ασκληπιείο, το οποίο ήταν το πιο γνωστό θεραπευτικό κέντρο του Κλασικού κόσμου, το μέρος όπου οι άρρωστοι πήγαν με την ελπίδα να θεραπευτούν από τον Θεό της ιατρικής Ασκληπιός.

Αργότερα το απόγευμα, ο σοφέρ θα σας οδηγήσει στην Ολυμπία. Το υπόλοιπο της ημέρας θα είναι ελεύθερο  ώστε να μπορείτε να χαλαρώσετε ή να πάτε για ψώνια. Θα διανυκτερεύσετε στην πόλη της αρχαίας Ολυμπίας.

Ημέρα 2:

Το πρωί, θα  επισκεφθείτε την πόλη της αρχαίας Ολυμπίας που ήταν η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων που πραγματοποιήθηκαν το 776 π.Χ. Αυτή η πόλη υπήρξε το κέντρο της προσοχής κατά τα αρχαία χρόνια και εξακολουθεί να είναι σήμερα το σημείο εκκίνησης της Ολυμπιακής Φλόγας που γεννιέται εκεί μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια πριν από τους νέους αγώνες. Θα επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο, έναν από τους ευκολότερους χώρους καθώς διαθέτει αρκετά επίπεδα  για να διασχίσετε, έχοντας άφθονη σκιά κάτω από τα δέντρα. Εκεί, θα δείτε το αρχικό στάδιο των Ολυμπιακών Αγώνων και το ιερό του Θεού Δία, ανάμεσα σε πολλές άλλες κατασκευές και αρχαιολογικά ερείπια. Επιπλέον, θα επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο καθώς και το Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων που παρουσιάζουν εντυπωσιακές συλλογές αρχαίων ελληνικών αντικειμένων και αντικειμένων που σχετίζονται με αρχαίους και σύγχρονους Αγώνες.

Μετά το γεύμα θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα. Το ταξίδι είναι περίπου 4,5 ώρες.

Μπορείτε να προσαρμόσετε την ιδιωτική σας περιοδεία ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με τα δικά σας ενδιαφέροντα και απαιτήσεις. Η ομάδα τις Exclusive Transfers είναι στη διάθεσή σας, έτοιμη να σας βοηθήσει να το εξατομικεύσετε. Απλά επικοινωνήστε μαζί μας και θα διασφαλίσουμε ότι η περιήγησή σας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία για εσάς!

 

 • Τι περιλαμβάνεται
 • Δωρεάν παραλαβή & επιστροφή από Ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια
 • Ομάδες έως 15 άτομα
 • Πολυτελή οχήματα Mercedes Van / Sprinter / Coaches
 • Περιήγηση 100% αποκλειστικά για εσάς
 • Κλιματιζόμενο όχημα
 • WIFI
 • Εμφιαλωμένο νερό
 • Αγγλόφωνος οδηγός και συνοδός περιήγησης με γνώσεις ιστορίας

 

 

 • Τι εξαιρείται
 • Είσοδοι για αρχαιολογικούς χώρους
 • Φιλοδωρήματα
 • Ξεναγός διπλωματούχος κατόπιν αιτήματος